به گزارش شهرآرانیوز، براساس گزارشهای رسمی، واردات برنج به دلیل مشکلات ارزی و محدودیتهای گمرکی کاهش یافته و این امر باعث شده موجودی انبارها به سرعت کاهش پیدا کند. در نتیجه، قیمت برنج در بازار آزاد با افزایش چشمگیری مواجه شده که فشار مضاعفی بر سفره خانوارهای ایرانی وارد کرده است.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان وعده دادهاند که با تسهیل واردات و حمایت از تولید داخلی، تلاش خود را برای مهار این بحران افزایش دهند. با این حال، نگرانیها از تداوم این وضعیت و تاثیر آن بر امنیت غذایی کشور همچنان ادامه دارد.
در این راستا برای اطلاع از تلاش سازمان جهاد کشاورزی به منظور واردات برنج به استان با علیاکبر قاضی، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفتوگو کردیم.
قاضی در خصوص وضعیت واردات برنج اظهار کرد: با توجه به هماهنگیهای انجام شده در تنظیم بازار استان و شهرستان مشهد و توافقی که با واردکنندههای برنج پاکستانی صورت گرفت، برنج تعدادی از این واردکنندهها که از محل گمرکات استان ترخیص شده بود، به میزان حدود ۱۶۵۰ تن با قیمت مصوب طی چند روز اخیر در شبکه توزیع شد.
وی بیان کرد: با همکاری دستگاههای متولی از جمله جهاد کشاورزی، اتاق اصناف، سازمان صمت، تعزیرات حکومتی، فرمانداری و سایر دستگاههای مربوطه در حال نظارت و بازرسی هستیم و در حال حاضر مشکلی در تامین برنج وجود ندارد.
قاضی با بیان اینکه اقدام دیگری در سطح ملی انجام شد و آن هم رفع محدودیت چهار ماهه واردات برنج از اول مرداد تا اول آذر بود، عنوان کرد: اکنون در حال واردات برنج هستیم. در مجموع در حوزه تامین برنج در استان خراسان رضوی هیچ کمبودی نداریم.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در زمینه قیمتها نیز همکاران ما در جهاد کشاورزی و سایر دستگاههای متولی در حال نظارت روزانه و مستمر هستند و پروندههای تخلف به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده که پیگیر این موضوع هستیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در سطح استان هم برنج پاکستانی و هم برنج هندی تنظیم بازار داریم که طی دو مرحله توزیع شد و برش شهرستانی خورد. برنج ایرانی نیز به صورت عرضه و تقاضا توسط بخش خصوصی در حال تامین و توزیع است.